Brezglutenske borovničeve ploščice
Recepti

Borovničeve brezglutenske ploščice

Brezglutenske ploščice

Borovničeve brezglutenske ploščice

Sestavine:

200 g brezglutenskih piškotov, zmletih  

130 g masla, stopljenega 

malce naribane čokolade za okras.

BOROVNIČEVA KREMA:

200 g borovnic (lahko zmržnjenih) 

200 ml sladke smetane, stepene 

5 žlic sladkorja 

250 g sir maskarpone 

2 žlici pomarančnega soka 

1 instantna želatina. 

 

Priprava:

• Nižji pekač obložite s papirjem za peko. V zmlete piškote skrbno vmešajte stopljeno maslo. 

Maso razporedite po pekaču, tako da jo močno in enakomerno pritisnete ob dno. Pustite 30 minut v hladilniku, med tem pa pripravite borovničevo kremo. 

• Borovnice (če uporabite zmrznjene, jih pred tem napol odtajajte) na grobo obdelajte v električnem mešalniku. 

» Vmešajte jih v stepeno smetano skupaj s sladkorjem, nato dodajte še sir maskarpone in pomarančni sok, na koncu pa instantno želatino. 

Vse skupaj temeljito zmešajte v gladko zmes, nato pa nadev čim bolj enakomerno premažite čez piškotno dno. Poravnajte ga in pekač za 3 do 4 ure, lahko pa tudi čez noč, postavite v hladilnik.

• Ko se krema dobro strdi, piškote narežite na poljubno velike kose in jih okrasite z naribano čokolado.

Komentarji so izklopljeni za Borovničeve brezglutenske ploščice