Koruzna tortica
Recepti

Koruzna slana tortica

Koruzna slana tortica
Sestavine:

2 bučke

2 jajčki

100ml – mleko

50ml – olje

1/5 čajne žličke – soli

100/150 g – trdi sir (npr. Feta sir)

6 jušnih žlic – koruzne moke

1.Pecilni prašek

Sezam (za vrh peciva)

Postopek:

1.Najprej bučke umijemo nato pa jih naribamo v posodo. S pomočjo rok stisnemo naribane bučke, da se rešimo odvečnega soka bučk.

2.V posodo damo pripravljene bučke ter dodamo vse ostale sestavine ter vse skupaj dobro zmešamo, da dobimo lepo ne predebelo zmes. Po potrebi lahko dodamo več moke.

3.Pekač obložimo s peko papir ter prelijemo pripravljeno zmes. 

4.Na vrhu še posipamo sezam.

Peka:

Pečemo na 250°C okoli 25min oziroma dokler pecivo ne dobi zlato rjave barve.

Komentarji so izklopljeni za Koruzna slana tortica