• Nižji pekač obložite s papirjem za peko. V zmlete piškote skrbno vmešajte stopljeno maslo.
Maso razporedite po pekaču, tako da jo močno in enakomerno pritisnete ob dno. Pustite 30 minut v hladilniku, med tem pa pripravite borovničevo kremo.
• Borovnice (če uporabite zmrznjene, jih pred tem napol odtajajte) na grobo obdelajte v električnem mešalniku.
» Vmešajte jih v stepeno smetano skupaj s sladkorjem, nato dodajte še sir maskarpone in pomarančni sok, na koncu pa instantno želatino.
Vse skupaj temeljito zmešajte v gladko zmes, nato pa nadev čim bolj enakomerno premažite čez piškotno dno. Poravnajte ga in pekač za 3 do 4 ure, lahko pa tudi čez noč, postavite v hladilnik.
• Ko se krema dobro strdi, piškote narežite na poljubno velike kose in jih okrasite z naribano čokolado.